21 Nisan 2013 Pazar

Ajandanıza Hala Eklemediniz mi? 36. Yapı Fuarı (24-28 Nisan 2013)


Uçan Payanda Çisil hatırlatıyor..

Bizim cemiyette heyecanla beklenen haftalardan biri geldi çattı. 36.Yapı Fuarı Haftası (24-28 Nisan 2013)! Fuarın sitesinde geri sayım yapıladursun, biz de gitmeden önce biraz dedikodusunu yapalım.
Öğrencilik zamanlarımızda, hocaların zulmünden, ölümcül ders programlarından, ancak haftasonu gidilen bir şey sanırdık Yapı Fuarını. Yenibosna’dan otobüsle (400C, bilen bilir nasıl eziyettir o) bi nevi şehirlerarası yolculuk yaparak giderdik. Kahvaltı edip evden çıksak, McDonalds’a öğle yemeğine yetişirdik. Zaten çevredeki tek restoran oydu. Çıkışta dönebilmek için servis bulamaz ve E-5’te karşıdan karşıya geçip, Yenibosna yönündeki 400C’ye binemezdik. Haliyle önce, üst geçitle kesişen bir durağa kadar gider, çoğu zaman yolda fikir değiştirir Büyükçekmece Sahil’de bir hamburgerle kendimizi sevindirir öyle dönerdik. Tabi ki toplanan broşürler ve numunelere sahip çıkma çabası, onları taşımaktan uyuşmuş kollar ve ayaklara inen kara sular da kısa günün karı. Bunları niye mi anlattım? Bu sene, iç güveysinden hallice oluşumuza şükredelim diye.

Malum fuarımızın katılımcısı bol. Tuzla’dan Kumburgaz’a, inşaat sektörüne değmiş ya da yaklaşmış tüm İstanbul firmalarının orada olacağına şüphemiz yok. Yapı Fuarı serisinin ilk ayağı bu fuar olduğu için, şehirlerinde tekrarlanacak olmasına rağmen (yeniliklerden biran önce haberdar olmak için, haklı olarak) Ankara ve İzmir firmaları da burada olacaklar. Bunun dışında maddi olanaklarına göre belirledikleri eleman sayısıyla, İstanbul’a akın edecek 78 ilimizin firmaları da var. Farkındaysanız öğrencilerden hiç bahsetmedim. Öğrencilerin, şirketler tarafından doğru düzgün muhatap alındığı tek yerdir Yapı Fuarı. Bazı firmalar öğrencilerin gelecekteki müşterileri olduğunu çakmışlardır fakat inanın bu sayı günümüzde bile çok az! Öğrencinin teslim tarihi yaklaşmış, projesi için detay üretme sıkıntısı yaşamaktadır. Ki detay üretme süreci, tasarım sürecinin kan kusturan kuzenidir. Önemsenmezse tasarım sürecini bile çöpe gönderir. Bu panikle, o stanttan bu standa koşan öğrenci, yenilikleri pek yakalayamaz zaten. (Tüyo: Çuhadaroğlu öğrenciyi asla boş göndermez! Kalebodur'un da son zamanlarda özellikle Arkitera'yla ortak yürüttükleri çalışmaları, öğrenci dostu olduğunu doğrular nitelikte.)

Gözünüzde böyle bir kalabalık canlandırabildiniz mi bilemiyorum. Fakat fotoğrafları paylaştığım zaman bir sonraki sene için endişelenmeye başlayacağınıza eminim. Eskiden ulaşım, yeme içme, tuvalet eziyetlerine rağmen maksimum olan ziyaretçi sayısının, bu sene metrobüsün, tabiri caizse Tüyap’ın kapısına kadar gitmesi, yemek alternatiflerinin üretilmesi sonucu alacağı hal beni korkutuyor. Yine de heyecanımı kaybetmiyorum! Bunca fuar hatırası ve ziyaretçi profili bilgisinden sonra, fuar bilgilerini verip sizin de benim kadar heyecanlanıyor olmanızı umacağım. Malum, bizim meslek heyecan işi. Yoksa size birinci sınıfta öğretmediler mi? =)Fuar tahmin ettiğiniz üzere Tüyap Fuar Merkezinde, yani Beylikdüzü’nde. Ulaşım tüyoları şu şekilde:

- Bahsettiğimiz noktaya Söğütlüçeşme’den çıkıp gelenler 34Z ile Zincirlikuyu’ya, orada 34 hattına binip Avcılara geldikten sonra, 34B hattına aktarma yaparak ulaşabilirler. Aktarmalarda kart okutmanız gerekmiyor. Zincirlikuyu’nun günün her saati kalabalık olduğunu unutmayın. Ve Metrobüsün ilk durağından binip, son durağında inip, İstanbul’u metrobüsle yararak geçtikleri için tebrikler! =)
- Zincirlikuyu'dan ya da sonraki duraklardan 34 hattına binenler de Avcılar’da 34B hattına aktarma yaparak son durakta indiklerinde Tüyap’a ulaşmış olurlar.
- Cevizlibağ’dan sonraki duraklardan binenler 34C yazan metrobüse binerek de ulaşabilirler. Fakat bu metrobüs 10.00-17.00 saatleri arasında çalışmıyor. Siz de Avcılar’a kadar 34’le gidip orada 34B’ye aktarabilirsiniz kendinizi.
- Aktarmaları yaparken, “o metrobüs buradan geçiyor mu” diye sormayın bence, zira (şükürler olsun ki) bir adet metrobüs yolu var şehrimizin ortasından geçen.
- Ücretini bilmediğim, fuar servislerinin listesi de burada 
- Kafanıza takılan herhangi bir şey olursa, nereden gelecek olursanız olun, sorun cevaplarım. =)
Ücretsiz olarak edinebileceğiniz fuar davetiyesi için linkiniz burada. Bu yıl 36.sı düzenlenen fuarın tarihleri başta da belirttiğim gibi 24-28 Nisan. Son gün (28 Nisan Pazar) 10.00-18.00 saatleri arasında açık olan fuarı, diğer günler 10.00-19.00 olacak şekilde, 1 saat daha uzun ziyaret edebilirsiniz.Fuar süresince olacak söyleşi/konferansların programına da buradan ulaşabilirsiniz. Ücretsiz fuar kitapçığınızı almayı unutmayın. Yapı Kataloğu da her yıl, fuara özel indirimle satılır, ilgilenenlere duyurulur. Ayrıca YEM kitapevi de standında iyi indirimlere ev sahipliği yapar. Katılımcı firmaların çılgın bir çekişme içinde ortaya koydukları stant tasarımlarını da göz ardı etmeyin. Belki kendi aramızda da bi birinci seçeriz? İlginizi çeken ürünlerin numunesini/broşürünü istemekten çekinmeyin. Kafanıza takılan her şeyi sorun. Bunca dırdırdan sonra dinlenmek üzere köşeme çekiliyorum. Malum, fuara kadar enerji depolamam lazım. İyi fuarlar herkese! =)

Çisil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management